Algemeen Pensioenfonds mogelijk ook voor verplicht gestelde Bedrijfstakpensioenfondsen

In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Klijnsma laten weten dat zij een wetsvoorstel zal indienen dat regelt dat verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfondsen ook toegang krijgen tot het algemeen pensioenfonds.

Lagere uitvoeringskosten, efficiency en schaalvergroting zijn voor alle pensioenuitvoerders belangrijker geworden, ook voor verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfondsen. Het algemeen pensioenfonds zou voor verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfondsen een nieuwe manier kunnen bieden om tot schaalvergroting te komen. Via een collectiviteitskring kan de oorspronkelijke solidariteit en identiteit van het voormalige fonds overeind blijven en kan geprofiteerd worden van de schaalgrootte van het algemeen pensioenfonds.

Inmiddels zijn er al een aantal partijen in Nederland bezig met de oprichting van een Algemeen Pensioenfonds.

Over Kim Brands-Rijlaarsdam

ing. Kim Brands-Rijlaarsdam Bec MPLA heeft bedrijfseconomie gestudeerd en is sinds 2007 werkzaam als pensioenspecialist. Bij Akkermans & Partners heeft zij haar Master in Pensions and Life Assurance behaald. Haar dagelijkse werk bestaat met name uit het adviseren van werkgevers op fiscaal, civiel-juridisch en verzekeringstechnisch gebied. Daarnaast schrijft zij artikelen voor Onderneming+Pensioen, OndernemingsRaad+Pensioen en Human Resource+Pensioen.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Kim Brands-Rijlaarsdam

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.