Professionals

DNB: self-assessment invoering EMIR

DNB is recent een themaonderzoek gestart naar de invoering van de Europese “EMIR Verordening” en de mogelijke knelpunten die zich hierbij kunnen voordoen.

EMIR stelt o.a. regels ten aanzien van de rapportage en afwikkeling van derivatentransacties. Het doel van het themaonderzoek van DNB is om een beeld te krijgen van de huidige staat van de EMIR-compliance van de onder toezicht staande instellingen (waaronder pensioenfondsen). Het doel is ook om zicht te krijgen op eventuele tekortkomingen zodat deze kunnen worden opgelost.

Het themaonderzoek heeft de vorm van een self-assessment. Pensioenfondsen die de self-assessment bij DNB hebben ingediend, ontvangen een geautomatiseerde terugkoppeling van hun score op dit gebied. DNB verwacht van de pensioenfondsen dat zij eventuele gesignaleerde tekortkomingen adresseren. In de tweede helft van 2016 zal DNB evalueren in hoeverre de tekortkomingen opgepakt zijn.

Over Boudewijn Broers

mr. Boudewijn Broers CPL is (fiscaal)jurist en werkzaam voor APG te Amsterdam. In die rol adviseert hij pensioenfondsbesturen over het te voeren beleid en (fiscaal)juridische vraagstukken. Hij is vaste redacteur van het vakblad “PensioenAlert” en het boek “Pensioen en de belangrijkste toekomstvoorzieningen”. Daarnaast is hij mede-auteur van de “Toolkit Pensioenfondsen” en is hij jaarlijks gastspreker op de Universiteit Maastricht. Hij is lid van de Vereniging van Pensioenjuristen en de Vereniging van Pensioenrecht.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Boudewijn Broers

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.