Ontwikkelingen pensioencommunicatie

In een brief aan de Kamer heeft staatssecretaris Klijnsma aangegeven hoe de harmonisatie van pensioeninformatie uitgevoerd gaat worden. In het eerste deel van de brief staat dat de uitvoerders al bezig zijn met een harmonisatieslag. De UPO-modellen worden gemoderniseerd en in meer lijn gebracht met andere pensioeninformatie. Het pensioenregister is de informatie op eenvoudige wijze aan gaan bieden, aansluitend bij de ontwikkelde gelaagdheid en herkenbare teksten en iconen van de Pensioen 1-2-3.

Later in de brief gaat het over het toevoegen van 3de pijler producten, zoals lijfrentes, aan het pensioenregister. Dit blijkt moeilijk om te realiseren en wordt in een latere fase uitgevoerd. Het Verbond van Verzekeraars is echter bezig om een portal te ontwikkelen waarin alle particuliere verzekeringen, dus ook lijfrenteverzekeringen, te zien zullen zijn. De planning is om de portal in 2017 gereed te hebben.

Als laatste wordt nog aangegeven dat de pensioengerechtigden ook worden opgenomen in het pensioenregister in 2017.

Over Kim Brands-Rijlaarsdam

ing. Kim Brands-Rijlaarsdam Bec MPLA heeft bedrijfseconomie gestudeerd en is sinds 2007 werkzaam als pensioenspecialist. Bij Akkermans & Partners heeft zij haar Master in Pensions and Life Assurance behaald. Haar dagelijkse werk bestaat met name uit het adviseren van werkgevers op fiscaal, civiel-juridisch en verzekeringstechnisch gebied. Daarnaast schrijft zij artikelen voor Onderneming+Pensioen, OndernemingsRaad+Pensioen en Human Resource+Pensioen.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Kim Brands-Rijlaarsdam

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.