Shoprecht bij pensioenknip uitgebreid

Na invoering van de pensioenknip per 8 juli 2015 is er op 23 september 2015 een motie ingediend betreffende het shoprecht bij toepassing van de pensioenknip. Deze motie is aangenomen. De ‘pensioenknip’ is bestemd voor degenen die vóór 1 januari 2017 met pensioen gaan en een pensioenregeling hebben op basis van een kapitaalverzekering of op basis van beleggingen.

 

Met behulp van de pensioenknip wordt op de pensioendatum eerst een tijdelijk pensioen tot 2017 aangekocht  tegen de huidige rentestand. In 2017 wordt dan een  levenslang pensioen aangekocht tegen de op dat moment geldende rente. De pensioenknip is bedoelt om het aankoopmoment deels uit te stellen in de hoop dat de rente weer gaat stijgen. Aanvankelijk moest zowel het tijdelijk als het levenslange pensioen bij dezelfde pensioenuitvoerder worden aangekocht. Door deze motie is het theoretisch mogelijk het tweede aankoopmoment bij een andere pensioenuitvoerder te benutten.

Over Kim Brands-Rijlaarsdam

ing. Kim Brands-Rijlaarsdam Bec MPLA heeft bedrijfseconomie gestudeerd en is sinds 2007 werkzaam als pensioenspecialist. Bij Akkermans & Partners heeft zij haar Master in Pensions and Life Assurance behaald. Haar dagelijkse werk bestaat met name uit het adviseren van werkgevers op fiscaal, civiel-juridisch en verzekeringstechnisch gebied. Daarnaast schrijft zij artikelen voor Onderneming+Pensioen, OndernemingsRaad+Pensioen en Human Resource+Pensioen.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Kim Brands-Rijlaarsdam

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.