Professionals

19 V&A’s over uitfasering pensioen in eigen beheer gepubliceerd

Het was geen grap gisteren, integendeel. De uitfasering van pensioen in eigen beheer (PEB) is gisteren officieel ingegaan. Diverse maatregelen inzake het uitfaseren van PEB zijn op 1 april 2017 in werking getreden.

Als het in eigen beheer verzekerde pensioen wordt afgekocht of wordt omgezet in een aanspraak ingevolge een oudedagsverplichting, moet een informatieformulier worden ingevuld en ingediend bij de Belastingdienst. Dit informatieformulier is beschikbaar op belastingdienst.nl.

Op www.belastingdienstpensioensite.nl is onder meer de nodige informatie te vinden over de uitfasering van PEB. Afgelopen vrijdag zijn op die website maar liefst 19 vragen en antwoorden (V&A’s) gepubliceerd over het uitfaseren van PEB gepubliceerd. De V&A’s geven antwoord op diverse praktijkvragen.

Klik voor een chronologisch overzicht van de V&A’s inzake de uitfasering van PEB met de linker muisknop op: overzicht V&A’s uitfasering PEB.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.