Professionals

Onterecht brief over afkoop lijfrente ontvangen?

Met de datum van 2 maart 2017 heeft de Belastingdienst brieven verzonden over de afkoop van een lijfrente in 2016. Het onderwerp van de brief is ‘Afkoop lijfrenteverzekering verwerken in uw aangifte’. Heeft u of uw klant ook zo’n brief ontvangen?

En heeft u of heeft uw klant niet in 2016, maar in een eerder jaar de betreffende lijfrente afgekocht? Dan zal u of uw klant voor 2016 een jaaropgave van de bank of verzekeraar gekregen hebben waarin staat dat de betreffende afkoop niet is belast. Mogelijk heeft u of uw klant de verzonden brief dan onterecht ontvangen.

Op de website van de Belastingdienst staat in het verstoringenoverzicht dat de Belastingdienst momenteel uitzoekt welke mensen de brief onterecht hebben ontvangen. De Belastingdienst zoekt uit of de bank of verzekeraar een verkeerde jaaropgave 2016 heeft gedaan. Als dat het geval is, dan ontvangt u of uw klant een nieuwe brief waarin uitleg zal worden gegeven over het vervolg.

Op dit moment hoeft u zelf niets te doen!

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.