Professionals

Bekendmaking lijst toegelaten buitenlandse aanbieders

Op 24 juni 2016 is een geactualiseerde lijst met toegelaten aanbieders van pensioenen lijfrenten gepubliceerd, kenmerk DGB2016/1922N.

Op de lijst staan de door de minister van Financiën als toegelaten aanbieder aangewezen professionele buitenlandse aanbieders.

De lijst is onder meer van belang voor de toepassing van artikel 3.126, lid 1, onderdeel d Wet IB 2001, maar ook voor artikel 19a, lid 1, onderdeel f Wet LB 1964.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.