Professionals

Herpublicatie diverse V&A’s inzake toepassing artikel 32ba Wet LB 1964

Dit weekend is mij (ik krijg geen automatische meldingen bij herpublicaties!) pas gebleken dat nét voor het zomerreces 2016 een drietal V&A’s inzake de toepassing van artikel 32ba Wet LB 1964 (RVU) door het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst opnieuw zijn uitgebracht.

De V&A’s zijn inhoudelijk nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de eerdere publicaties. Toch wil ik ze via deze weg met u delen, al is het alleen al ter signalering.

Het gaat om:

  • V&A 05-007; RVU is geen pensioenovereenkomst in de zin van PW en geen pensioenregeling in de zin van Wet LB 1964
  • V&A 05-008; drukkende bedragen voor een RVU en de periode waarin bedragen door een derde kunnen worden voldaan
  • V&A 05-056; drukkende bedragen voor een RVU indien bedragen door een derde niet binnen een jaar worden voldaan

Klik voor een actueel totaaloverzicht (met de linker muisknop) op de volgende hyperlink: artikelsgewijs overzicht V&A’s loonstamrechten artikel 32ba Wet LB 1964.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.