Professionals

Nieuwe uiting RJ over toepassing van IAS 19R

Begin vorig jaar heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) RJ-Uiting 2012-1 gepubliceerd, over specifieke kenmerken van Nederlandse pensioenregelingen bij de toepassing van IAS 19R. Op 1 mei 2013 is hiervan een vernieuwde versie uitgebracht: Aangepaste Handreiking voor de toepassing van IAS 19R in de Nederlandse pensioensituatie (RJ-Uiting 2013-9).

De aanpassing is gedaan vanwege de verdere discussie die in de praktijk plaatsvond over de waardering van pensioenverplichtingen onder IAS 19R.

De aanpassingen hebben alleen betrekking op het onderdeel ‘Waardering van DB-regelingen’, in het bijzonder op de bepalingen ten aanzien van risicodeling en gezamenlijke financiering in IAS 19R. Deze kunnen in bepaalde omstandigheden de omvang van de pensioenverplichtingen in de jaarrekening aanzienlijk beperken.

Over Theo Gommer

Mr J. Theo Gommer MPLA (1966) is managing partner bij Akkermans & Partners Legal & Advice te Tilburg, waar hij tevens directeur van het Wetenschappelijk Bureau is. Daarnaast is hij advocaat bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten, manager van de Visitatie Commissie Pensioenfondsen (www.visitatiecommissie.nl) en voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen. Verder is hij actief als inleider/docent en vaste columnist voor De Telegraaf (www.overgeld.nl). Tot slot is hij hoofdredacteur van het vakblad PensioenAlert.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Theo Gommer

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.