Ondernemers Professionals

Nieuwsbrief Loonheffingen 2017, nr. 4 gepubliceerd

Vandaag is de vierde Nieuwsbrief Loonheffingen 2017 van de Belastingdienst van 6 april 2017 gepubliceerd.

In de nieuwsbrief vindt u informatie over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2017 voor het inhouden en betalen van loonheffingen. De meeste toevoegingen en verbeteringen in deze 4e nieuwsbrief zijn ook verwerkt in het Handboek Loonheffingen 2017 van eind februari 2017.

In de nieuwsbrief wordt onder meer aandacht besteed aan onderwerpen op het terrein van oudedagsvoorzieningen, zoals het uitfaseren van pensioen in eigen beheer. Zie hiervoor onderdeel 6 van de nieuwsbrief.

Klik hier voor een overzicht van de toevoegingen en verbeterpunten ten opzichte van eerdere versies.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.