Professionals

Officiële mededeling bekendmaking AOW-leeftijd 2022

Op 31 oktober 2016 stond op de website van de rijksoverheid al te lezen dat de nieuwe AOW-leeftijd in 2022 67 en drie maanden wordt. Deze leeftijd gaat omhoog omdat Nederlanders volgens het CBS steeds langer leven.

De officiële bekendmaking van de verhoging van de AOW-leeftijd in 2022 heeft op 8 november 2016 plaatsgevonden in de Staatscourant (Stcrt 59248).

De verhoging van de AOW-leeftijd heeft (ook) gevolgen voor de leeftijdsafhankelijke regelingen die de Wet IB 2001 kent voor lijfrenten. Denk daarbij aan de jaarruimte voor pensioentekortlijfrenten, maar ook aan de uiterste ingangsdata voor (levenslange en tijdelijke) lijfrenteproducten.

Op de website van de rijksoverheid kunnen mensen hun AOW-leeftijd berekenen.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.