Professionals

Rapport nazorg bij beleggingsverzekeringen gepubliceerd

Op 28 oktober 2015 heeft de AFM een rapportage over de laatste stand van zaken met betrekking tot de nazorg bij beleggingsverzekeringen – ook wel woekerpolissen genoemd – gepubliceerd.

Aansluitend op die rapportage heeft de staatssecretaris van Financiën in zijn brief van 28 oktober 20015 (kenmerk 2015-0000013340) aan de Tweede Kamer de hoofdpunten van de rapportage van de AFM over de laatste stand van zaken met betrekking tot nazorg bij beleggingsverzekeringen weergegeven.

Verder is in deze brief ingegaan op de invulling van een aantal toezeggingen op het gebied van beleggingsverzekeringen.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.