Ondernemers Professionals

Soap Wet Uitfasering pensioen in eigen beheer, deel 2

Nadat op de Telegraaf vandaag een artikel verscheen, geïnitieerd door Theo Gommer, heeft Staatssecretaris Wiebes de stemming in de Eerste Kamer tegengehouden. Hij wil eerst nader onderzoeken wat de consequenties zijn van de mogelijkheid om de extra lasten van toekomstige indexaties ineens en direct ten laste van de winst te kunnen brengen.

Hoe en wanneer het nu verder gaat is de vraag. Wel duidelijk is dat inwerkingtreding per 1 januari 2017 niet meer haalbaar is. Of en hoe een eventueel terugwerkende kracht ingevuld gaat worden is ook de vraag.

De oplossing voor het hele issue zal nog niet makkelijk zijn, nu met het uitstel bevestigd wordt dát de huidige wetgeving (IB’01 en Vpb’69) het nemen van deze last toestaat.

Na een eerste uitstel tot 1 april 2017 ligt een verder uitstel, met ongewisse invulling,  in het verschiet. Wordt vervolgd!

Zie verder bijgevoegd de brief van Wiebes aan de Eerste Kamer en het vervolgartikel in de Telegraaf.

 

Over Theo Gommer

Mr J. Theo Gommer MPLA (1966) is managing partner bij Akkermans & Partners Legal & Advice te Tilburg, waar hij tevens directeur van het Wetenschappelijk Bureau is. Daarnaast is hij advocaat bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten, manager van de Visitatie Commissie Pensioenfondsen (www.visitatiecommissie.nl) en voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen. Verder is hij actief als inleider/docent en vaste columnist voor De Telegraaf (www.overgeld.nl). Tot slot is hij hoofdredacteur van het vakblad PensioenAlert.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Theo Gommer

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.