Ondernemers Professionals

Uitfaseren pensioen eigen beheer: uitstel tot 31-03-2017

Vanaf 2017 is de eigen BV geen toelaten verzekeraar meer. Voor die datum moeten dus lopende toezeggingen premievrij worden gemaakt en moet indien gewenst verzekerd kapitaal teruggehaald worden naar de eigen BV.

Ook moeten dan voor lopende verzekeringen, ook voor het partnerpensioen, passende pensioenbrieven opgemaakt.

Op verzoek van ‘de markt’ wordt de datum verlengd tot 31-03-2017. Pas dan hoeft e.e.a. geregeld te zijn.

Verzekeraars kunnen de drukte nu al niet aan, dus de extra 3 maanden zijn hard nodig.

Ook de juiste afsplitsing van verzekerd kapitaal om dat te laten staan en het deel in eigen beheer af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting, en de bijbehorende passende pensioenbrief daarbij vergen de nodige tijd.

Inzake eventuele compensatie blijft Wiebes vasthouden aan zijn reeds eerder gegeven voorbeeld. Of er überhaupt gecompenseerd moet worden blijft de vraag. Zie http://www.pensioenweblog.nl/wet-uitfasering-pensioen-in-eigen-beheer-3-aandachtspunten/

Zie ook bijgevoegde schriftelijke antwoorden, vanaf pg. 11.

Over Theo Gommer

Mr J. Theo Gommer MPLA (1966) is managing partner bij Akkermans & Partners Legal & Advice te Tilburg, waar hij tevens directeur van het Wetenschappelijk Bureau is. Daarnaast is hij advocaat bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten, manager van de Visitatie Commissie Pensioenfondsen (www.visitatiecommissie.nl) en voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen. Verder is hij actief als inleider/docent en vaste columnist voor De Telegraaf (www.overgeld.nl). Tot slot is hij hoofdredacteur van het vakblad PensioenAlert.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Theo Gommer

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.