Professionals

Voor aanvullende ontslagvergoeding geen stamrechtvrijstelling

Op 20 mei 2016 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant een uitspraak gedaan in een zaak waarbij in geschil was of terecht loonheffing is ingehouden bij de uitbetaling van een aanvullende ontslagvergoeding.

Meer specifiek richtte het geschil zich op de vraag of de stamrechtvrijstelling moet worden toegepast op die aanvullende ontslagvergoeding.

De rechtbank is van oordeel dat de stamrechtvrijstelling niet van toepassing is in deze zaak. Daarom is volgens de rechtbank terecht loonheffing ingehouden op de uitkering van de aanvullende ontslagvergoeding.

De uitspraak (kenmerk AWB 15/1165) is op 1 juli 2016 gepubliceerd.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.