Wetsvoorstel variabel pensioen naar Tweede Kamer

Op 23 november heeft Staatssecretaris Klijnsma van SZW het wetsvoorstel voor een variabel pensioen naar de Tweede Kamer gestuurd.

 

In de huidige wetgeving is de deelnemer verplicht om uiterlijk op de pensioeningangsdatum het pensioenkapitaal om te zetten in een pensioenuitkering. Het gevolg is dat de hoogte van de pensioenuitkering sterk afhankelijk is van de rentestand op één moment. Daarnaast leidt dit ertoe dat de beleggingsrisico’s voor de pensioendatum al geleidelijk worden afgebouwd om op die manier risico’s ten aanzien van beleggingsschokken vlak voor het moment van omzetting te beperken.

 

Met een wijziging van de wetgeving wordt het doorbeleggen na pensioendatum mogelijk gemaakt. De beoogde datum van inwerkingtreding is 1 juli 2016.

Over Kim Brands-Rijlaarsdam

ing. Kim Brands-Rijlaarsdam Bec MPLA heeft bedrijfseconomie gestudeerd en is sinds 2007 werkzaam als pensioenspecialist. Bij Akkermans & Partners heeft zij haar Master in Pensions and Life Assurance behaald. Haar dagelijkse werk bestaat met name uit het adviseren van werkgevers op fiscaal, civiel-juridisch en verzekeringstechnisch gebied. Daarnaast schrijft zij artikelen voor Onderneming+Pensioen, OndernemingsRaad+Pensioen en Human Resource+Pensioen.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Kim Brands-Rijlaarsdam

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.