Professionals

Wijzigingswet PEB aangenomen door Tweede Kamer

Het wetsvoorstel ‘Wijziging van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen’ (Novelle PEB; Kamerstukken II, 34.662, nr. 2) dat op 23 januari 2017 werd ingediend bij de Tweede Kamer is door die kamer aangenomen op donderdag 9 februari 2017. Het voorstel is als hamerstuk afgedaan. Een hamerstuk is een wetsvoorstel waarover niemand tijdens een plenaire vergadering het woord wenst te voeren en dat zonder stemming wordt aanvaard.

De Eerste Kamercommissie voor Financiën zal op 14 februari 2017 inbreng leveren voor het verslag.

Klik voor de complete kamerstukken met betrekking tot deze novelle (Kamerstukken II, 34.662) én het oorspronkelijke wetsvoorstel (Kamerstukken I/II, nr. 34.555) op wetsvoorstellenpagina van de website FsL.

Over Erik van Toledo

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting (niet-winst) van de Belastingdienst. Sinds 2002 is hij eigenaar en beheerder van de Fiscale site Levensverzekeringen, een digitaal platform voor diverse aspecten van de problematiek rondom levensverzekeringen. Daarnaast doceert Erik onder meer bij de Belastingdienst, voor de PAOB en Licent Academy en schrijft hij regelmatig vakbijdragen voor diverse vakbladen, fiscale uitgevers in Nederland en deze pensioenweblog.

Bekijk alle artikelen op pensioenweblog van Erik van Toledo

Reageer op dit bericht

Uw e-mail adres wordt niet op de site getoond.